INTRA

Christian Ahosesta sähköratarakentamisen liiketoimintajohtaja

21.03.2023

15 vuotta sähköratojen parissa työskennellyt Christian Ahonen aloitti uudessa tehtävässään Rautatiedolla maaliskuun alussa.

Rautatiedon uudeksi sähköratarakentamisen liiketoimintajohtajaksi on nimitetty maaliskuussa 2023 Christian Ahonen. Tietotekniikan insinööriksi opiskellut Ahonen on työskennellyt sähköratojen parissa vakituisesti vuodesta 2008.

– Viimeiseen 15 vuoteen on mahtunut paljon. Olen ollut niin sähkörata-asentajana Eltelillä, käyttöpäivystäjänä sähköradan käyttökeskuksessa kuin sähkörata- ja vahvavirtapuoleen erikoistuneena konsulttina Rambollissa, Ahonen sanoo.

Rautatietoon Ahonen tutustui konsultin työssään, ja päätti tarttua tilaisuuteen kuultuaan avoimesta liiketoimintajohtajan paikasta. Uudessa virassaan Ahonen vastaa sähkörataurakoiden kokonaisvaltaisesta johtamisesta. Samalla tavoitteena on kehittää ja kasvattaa liiketoimintaa.

Ahonen on ottanut uuden toimenkuvansa vastaan hyvin odottavaisin mielin.

– Vaikka olen työskennellyt sähköratapuolella jo pitkään, tuo tämä työ mukanaan myös paljon uutta ja mielenkiintoisia projekteja. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä esimerkiksi suuren omistajayrityksemme Sundströmin kanssa – tällä hetkellä viemme eteenpäin kahta yhteistä rataprojektia.

Rautatiedon uusi kehityshanke

01.06.2022

Hankkeen julkinen nimi

Laitetilan sähkönsyöttö

Hankkeen julkinen tiivistelmä

Hankkeessa kehitetään sähkönsyöttöratkaisu laitetiloille

Hankekuvaus

Hankkeen päätavoite on kehittää nykyiseen sähköratainfrastruktuuriin ilman muutoksia asennettavissa olevat sähkönsyöttölaitteisto, jolla saadaan syötettyä riittävä virta tukiasema- tai turvalaitetilaan.

TIEDOTE YRITYSKAUPASTA

01.07.2022

Sundström Ab Oy on ostanut Rautatieto Oy:n koko osakekannan 30.6.2022 toteutetullayrityskaupalla. Yrityskaupan jälkeen Rautatiedon toiminta jatkuu normaalisti 1.7.2022 alkaen osana Sundström -konsernia. Järjestely ei vaikuta yhtiön asiakassuhteisiin eikä yhteistyökumppanuuksiin. Myös Rautatiedon henkilöstö, asiakassopimukset ja kalusto sekä toiminimi säilyvät ennallaan. Sundström Ab Oy on vuonna 1966 perustettu perheyhtiö, jolla on viime vuosina ollut hyvä kasvu. Sundström toimii infra-alalla ja liiketoiminta-alueet ovat maanrakennus, radanrakennus, asfaltointi ja murskaus. Sundström toteuttaa projekteja ympäri Suomea ja vuoden 2021 liikevaihto oli 82,7 M€. “Nyt toteutettu kauppa on Sundströmin kannalta strategisesti tärkeä. Olemme viime vuosina investoineet merkittävästi ratakalustoon ja tämä kauppa on luonnollinen jatke meidän radanrakennus liiketoiminnan kehittämisessä “, kertoo Sundströmin toimitusjohtaja Tommy Wikman. ”Uudella kokonaisuudella pystymme palvelemaan asiakkaitamme tulevaisuudessa entistä kokonaisvaltaisemmin ja sen lisäksi yrityskauppa vahvistaa asemaamme entisestään radanrakennus liiketoiminnassa ”, toteaa Wikman.

Vuonna 2011 perustettu Rautatieto Oy tuottaa rautateiden turva- ja sähköratalaitteisiin erikoistuneita konsultointi-, suunnittelu- ja urakointipalveluita sekä tietoliikenneverkkojen suunnittelua ja rakentamista. Rautatiedon osaaminen kattaa lähes kaikki Suomen rautateillä käytössä olevat liikenteenohjausjärjestelmät ja valvontalaitteet.

Rautatieto on voimakkaan kasvun vaiheessa ja nyt toteutettu yrityskauppa tukee hyvin sen tavoitetta olla mukana rautatieverkon digitalisaatiossa suunnannäyttäjänä ja uudistajana. “Toteutetun yrityskaupan jälkeen voimme paremmin vastata rautatieympäristössä muuttuneeseen kilpailutilanteeseen. Vahva kokonaispalvelutarjonta antaa meille mahdollisuuden löytää uusia innovatiivisia palvelumuotoja ja asiakkuuksia. Lisäksi vahva konserni antaa henkilökunnallemme varmuutta tulevaisuudesta ja avaa uusia mahdollisuuksia”, toteaa Rautatiedon hallituksen puheenjohtaja Arto Nivala.

“Tämän yrityskaupan myötä otamme merkittävän askeleen kohti visiotamme toimialan uudistajana. Rautatiesektorin urakointipalveluiden ja tietoliikenneverkonrakentamisen liiketoimintojen välillä tulee olemaan tulevaisuudessa entistä suurempi synergia. Olemme tyytyväisiä mahdollisuudesta päästä osaksi suurempaa konsernia, joka antaa meille mahdollisuuden päästä entistä paremmin palvelemaan kaikkia asiakkaitamme”, kommentoi Rautatiedon toimitusjohtaja Petri Rönneikkö. Sundströmin päätoimipaikka on Lepplaxissa, Pedersöressä. Rautatiedolla on tällä hetkellä neljä toimipaikkaa: päätoimipaikka Oulussa ja muut toimipaikat Riihimäellä, Pihtiputaalla sekä Vantaalla. Yrityskaupan myötä Sundström -konserni työllistää jatkossa yhteensä n. 200 työntekijää.

Lisätietoa yrityskaupasta antavat:

Sundström Ab OY, toimitusjohtaja Tommy Wikman
tommy.wikman(at)sundstroms.fi
040 587 9671

Rautatieto Oy, toimitusjohtaja Petri Rönneikkö
petri.ronneikko(at)rautatieto.fi
040 709 6962